Vertical pool is created and inspired in Van Gogh’s ear


The sculpture located at Rockefeller Center in New York, is a project of Scandinavian artists who make Van Gogh’s ear reference

12825937_494648124053055_1697967052_n.jpeg

Place objects which doesn’t belong. That’s the goal of Scandinavian artists Michael Elmgreen and Ingar Dragset, who created the sculpture Van Gogh’s Ear (Van Gogh’s Ear) by referring to the episode in which the French artist beheads his own ear in 1888 and also thought in the design of many pools swimming 1950s for them at that time, people had a good life.
“It’s a piece about Van Gogh’s memory. Not in exact proportion to his ear, but that resembles it,” said Danish artist Michael Elmgreen.
The work of Scandinavians come to criticize the disparity of income of the middle class with high, which have pools with simple houses footage.
“You can dream of lazy days in the sun while surrounded by all traffic and business happening at Rockefeller Plaza,” conclude the artists.
The vertical pool is located at Rockefeller Center in New York, and will be available to visitors (not swimming) from April 13 until June 3 to commemorate the anniversary of the painter Vincent Van Gogh. (in Casa.abril)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s